KERATINE BEHANDELING

Wat is een keratine behandeling?

Een keratine behandeling is een semipermanente behandeling. Dit betekent dat het effect tijdelijk is, maar toch voor redelijk lange tijd.

Keratine is een taai, onoplosbaar eiwit dat voorkomt in onder andere de buitenlaag van de huid en de nagels van mensen en vele dieren. De buitenste cellaag bevat keratine waardoor de huid taai en waterafstotend is. Deze eiwitten bevatten een hoog percentage aan zwavelhoudende aminozuren, hoofdzakelijk cysteïne, dat disulfide-bruggen tussen de afzonderlijke moleculen vormt. Hierdoor ontstaat er een vrij stevige structuur.

Het is dus geen chemische relaxer, waar sommige mensen het mee verwarren. Keratine is een natuurlijke stof. Een chemische relaxer is permanent, een keratine behandeling is semipermanent/tijdelijk.

Een keratine behandeling maakt je haar ontzettend glad en glanzend. Alsof je model staat voor een coiffure award of fotoshoot. Weg met pluizig, droog en beschadigd haar! Hallo babe met prachtige, jaloersmakende haardos!

 

Voordelen van een keratine behandeling

Een keratine behandeling heeft natuurlijk een aantal fijne voordelen, anders zouden we er niet allemaal massaal voor naar de salon rennen!

Makkelijk te stylen

Je hebt voorlopig geen stijltang of haarproducten meer nodig om je haar pluisvrij en in bedwang te houden. Ook is je haar snel droog bij gebruik van een föhn.

Vaak hoef je dus als je uit bed komt alleen maar even een borstel door je haar te halen et voilà! Eventueel kun je wat natuurlijke olie in je haarpuntjes doen voor extra verzorging. (let op, pas na twee weken en liever geen “zware” oliën zoals kokosolie)

Beschermt je haar tegen invloeden van buitenaf

Keratine zorgt voor een (tijdelijk) beschermend laagje op je haar. Hierdoor zal je haar niet snel beschadigen door zonlicht, vuil of andere invloeden van buitenaf. Dit is ook de reden waarom je haar zo mooi glanst.

Sterker haar

Een keratine behandeling maakt je haar sterker en gezonder. Het eiwit zal zich hechten aan het haar en de haarwortel, waardoor deze verbinding ook sterker wordt en je haar minder snel uit zal vallen. Hierdoor ontstaat een dikkere bos haar.

Je haar krijgt tijd om te herstellen

Ben je iemand die veel met de föhn, stijltang en vele haarstylingsproducten in de weer is? Met een keratine behandeling zijn veel producten overbodig geworden. Je haar krijgt hierdoor rust en de kans om zichzelf te herstellen. Daarnaast geeft de keratine dit herstel ook nog eens een boost.

Geschikt voor alle haartypen

Een keratine behandeling kan uitgevoerd worden op allerlei haartypen: droog haar, dun haar, pluizig haar, kroeshaar, rood haar, gekleurd haar. 

Je kunt makkelijk terug naar je originele haar

Een keratine behandeling is, hoewel voor lange tijd, tijdelijk. Dus vind je deze nieuwe, gladde stijl niet helemaal bij jou passen en mis je jouw unieke, eigenwijze krulhaar? Geen zorgen, de originele structuur van je haar wordt niet aangepast, dus na een tijdje zie je jouw originele haarstijl terugkomen.

 

Nadelen van een keratine behandeling

Er zijn ook een paar nadelen aan een keratine behandeling.

Keratine behandeling en zwangerschap

De meningen hierover zijn verdeeld. Een Keratin behandeling is in principe heel natuurlijk, in tegenstelling tot een chemische straightening behandeling. Toch zijn er specialisten en organisaties die het afraden. Dit omdat er niet genoeg onderzoek is gedaan naar de effecten van de behandeling in combinatie met zwangerschap.

De behandeling duurt lang

We hebben het al eerder gezegd maar bereid je voor, want de behandeling kan erg lang duren. Zo’n 2,5 tot 4 uur ben je zeker wel bezig. Maar daarna heb je wel een prachtige bos glad en glanzend haar!

 

Tip: Slaap op een satijnen of zijden kussen

Er wordt aangeraden na de behandeling te slapen op een hoofdkussen met satijnen of zijden sloop. Een satijnen sloop zorgt voor minder frictie, minder knopen en minder pluis.

Daarnaast onttrekt een satijnen of zijden sloop het vocht niet uit je haar en zorgt het voor minder haarbreuken. Deze sloop wordt dus niet alleen aangeraden voor haar dat behandeld is met keratine, maar voor iedereen.

 

Hoe lang gaat een keratine behandeling mee?

Veel salons geven aan dat de behandeling zo’n 6 maanden meegaat. In de praktijk is dit vaak zo’n 3-4 maanden. Hoe lang de behandeling meegaat hangt ook af van hoe vaak jij jouw haar wast en hoe goed je het haar beschermd en verzorgd.

 

Kun je een keratine behandeling doen op geverfd haar?

Jazeker, het zorgt er juist voor dat de kleur in je haar “geseald” wordt, waardoor je haarkleur langer mooi blijft. Wacht liever wel 1-2 weken met de behandeling na het verven van je haar. Een keratine behandeling kan de kleur aantasten, vooral in de eerste dagen na het verven.